'Klimaat & Duurzaamheid' lessen in de Hoeksche Waard

Al voor het vierde jaar heeft Korporaal Installatietechniek meegewerkt aan het scholenproject 'Klimaat & Duurzaamheid' in de Hoeksche Waard. Dit is een lesproject voor het voortgezet onderwijs van de Stichting Milieu Dichterbij uit Barendrecht. VWO en VMBO leerlingen werken aan echte opdrachten van bedrijven en gemeenten. Bij hun bezoek aan Korporaal kregen de leerlingen uitleg over warmtepompen, betonkernactivering en andere duurzame technieken. Deze kennis gebruikten de leerlingen bij hun ontwerp van een duurzaam bedrijvenpand en bij de uitwerking van de andere opdrachten. 

Het is al het vierde jaar dat wij groepen leerlingen ontvangen en bijpraten. Naast de uitleg kregen de leerlingen een rondleiding door het bedrijf en namen zij een kijkje in de showroom. We lieten een filmpje zien over de aanleg van een warmtepomp zodat de jongeren kunnen zien hoe dit in zijn werk gaat. (zie Youtube; milieudichterbij; warmtepomp).

Ondersteuning Korporaal
Korporaal zorgt, samen met andere bedrijven, voor inhoudelijke ondersteuning van dit project over duurzaamheid. Wij doen hieraan mee vanuit onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarbij is het iedere keer weer leuk te zien hoe geïnteresseerd sommige jongens en meisjes zijn. Op deze manier raken jongeren bekend met installatietechniek en andere duurzame technieken. En met ons bedrijf.

Presentatie leerlingen
De leerlingen presenteerden hun adviezen op 14 mei bij architektenburo Roos&Ros tijdens een feestelijke eindmanifestatie. De presentaties en de adviezen van de leerlingen aan de opdrachtgevers zijn van hoge kwaliteit, waarbij de input van Korporaal goed terug te zien is. Er was veel belangstelling voor de presentaties, onder andere van vier wethouders van omliggende gemeentes en de oud-wethouder van Goeree-Overflakkee.

Voor meer informatie: www.milieudichterbij.nl

Met Kennis en Respect