Restaurant Rolph Henssens, De Rotterdam

Eind september 2013 is de opdracht voor het nieuwe restaurant op de begane grond van De Rotterdam afgerond. Hier heeft Korporaal installaties de onderste verdieping (300 m2 met terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug) opgeleverd. Medio november wordt De Rotterdam compleet opgeleverd. Naar verwachting zal het restaurant begin 2014 haar deuren openen voor lunch en diner.

De Rotterdam 
Rolph Hensens, topkok: "Deze locatie in De Rotterdam, met een eigen terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug, is het ideale decor om onze droom, een eigen restaurant, te kunnen waarmaken. Een plek waar we snelle en smaakvolle gerechten zullen serveren voor 75 couverts voor lunch, borrel en diner. In een moderne setting kunnen gasten aan tafel of aan de luxe eetbar kiezen uit kleine gerechten waar zij, afhankelijk van hun wensen, een kort of avondvullend diner mee samenstellen. Gerechten tussen de € 10 en € 17,50, prijsniveau Bib Gourmand met hooguit vijf componenten op het bord. De kwaliteit van het gebouw, de voorzieningen zoals de inpandige garage maar vooral de locatie en zichtbaarheid van De Rotterdam maken dat wij er alle geloof in hebben dat dit een succes wordt."

De Rotterdam

Voor de overige circa 1.000 m2 die op de begane grond in De Rotterdam beschikbaar komt voor horeca en retail lopen momenteel vergevorderde gesprekken met een aantal partijen. In de Oost Toren is nog circa 18.000 m2 kantoorruimte beschikbaar.

Over De Rotterdam - verticale stad
'De Rotterdam', met 160.000 m2 het grootste gebouw in aanbouw in Europa, is een ontwikkeling van de Rotterdam CV, een samenwerkingsverband van MAB Development en OVG Projectontwikkeling. De verticale stad 'De Rotterdam', naar ontwerp van Rem Koolhaas (OMA), wordt gerealiseerd tussen de KPN toren en de Cruiseterminal op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het multifunctionele gebouw is sinds december 2009 in aanbouw en wordt gekenmerkt door 3 spectaculaire torens met een transparante gevel. De torens bieden ruimte aan een mix van functies die het gebouw tot een verticale stad maken waarin 24 uur per dag geleefd wordt. Er komen, naast de garage circa 240 koop- en huurappartementen, een viersterren NHow hotel, circa 60.000 m2 kantoren, een health club en horeca.

 

Met Kennis en Respect